Google Website Translator Gadget

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Tο "Hear The World" στους Special Olympics 2011

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός HEAR THE WORLD είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία της εταιρίας Phonak να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τη σημασία της ακοής και τις συνέπειες της απώλειας ακοής. Ένα πρόβλημα που επηρεάζει περισσότερο από το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η πρωτοβουλία αντιμετωπίζει τις κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της απώλειας ακοής και παρέχει λύσεις και πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας και κατά τη διάρκεια των Special Olympics 2011, το HEAR THE WORLD σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους εθελοντές, εξέτασε πάνω από 7000 άτομα για προβλήματα ακοής και προσέφερε δωρεάν ακουστικά βαρηκοΐας και πληροφορίες σχετικά με την προστασία της ακοής.

Το ακουστικό της Ειρήνης Αθανασάκη, η οποία είναι μέλος της ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου, σταμάτησε να λειτουργεί πριν από αρκετά χρόνια και έτσι έχει χάσει την αίσθηση της φυσιολογικής ακοής. Οι εθελοντές που την εξέτασαν, της προσέφεραν ένα ακουστικό βαρηκοΐας νέας τεχνολογίας το οποίο θα επαναφέρει την ακοή της στα φυσιολογικά επίπεδα. Ο προπονητής της, Φώτης Δρουγκής δήλωσε πως, είχαμε μεγάλη αγωνία να έρθουμε εδώ για να δούμε αν μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει, όμως βρήκαμε μια εξαιρετική ομάδα η οποία μας έκανε ένα υπέροχο δώρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου